BOLU / GEREDE - Seyit Mithat Dayıoğlu Ortaokulu

OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZ AKRAN ZORBALIĞI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLEDİ

Okul Rehber Öğretmenimiz Songül KALEOĞLU öğrencilerimze akran zorbalığı konusunda seminer düzenledi. Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Bir öğrencinin başka bir öğrenci ya da öğrenci grubu tarafından tekrarlı bir şekilde fiziksel, sözel, sosyal ya da siber olarak saldırgan, huzursuz edici, zarar verici davranışlara maruz kalmasıdır.

Zorba davranış gösteren ve zorbalığa uğrayan çocuk arasında güç eşitsizliği vardır. Genellikle zorba davranışlar uygulayan çocuk; yaşça daha büyük, fiziksel açıdan daha güçlü ya da sosyal olarak daha kalabalık bir gruptan olabilir. Akran zorbalığı, genel kanının aksine yalnızca fiziksel zorbalık şeklinde görülmez. Fiziksel zorbalık akran zorbalığı türlerinden sadece birisidir. Sözel ve sosyal zorbalık da sık karşılaşılan zorbalık türlerindendir. Bu noktada birbiriyle karıştırılan iki kavram olan akran çatışması ve akran zorbalığının farkını bilmek önemlidir.

Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 10:46 - Görüntülenme: 99